Rente persoonlijke lening


Een persoonlijke lening is een lening die veelvuldig wordt afgesloten door particulieren. In de meeste gevallen worden deze leningen gebruikt om goederen te financieren, zoals auto’s, boten of caravans. Maar ook kan een dergelijk lening gebruikt worden om bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer aan te schaffen. De rente van een persoonlijke lening staat vast vanaf het begin van de lening. En niet alleen de rente van een persoonlijke lening wordt vastgesteld, maar ook het aantal terugbetalingstermijnen en het terug te betalen bedrag per termijn worden bepaald.
De rente van een persoonlijke lening zal variëren per aanbieder van de lening. Het beste kun je dus vooraf de rente van een persoonlijke lening vergelijken met het rentepercentage van andere persoonlijke kredieten. Zo weet je zeker dat je niet te veel hoeft te betalen aan rente bij een persoonlijke lening.
Houd bij het afsluiten van een persoonlijke lening niet alleen rekening met de rente van een persoonlijke lening, maar kijk ook naar de mogelijkheid tot vervroegd aflossen. Soms kan het namelijk boetevrij, maar vaak geldt hier een boeteclausule voor. Mocht je de goedkoopste rente bij een persoonlijke lening hebben gevonden, dan kan deze boeteclausule bij vervroegd aflossen de totale kosten van je krediet behoorlijk verhogen. De laagste rente bij een persoonlijke lening is in een dergelijk geval niet altijd de beste keuze.