Particulier lenen


De snelste en makkelijkste manier om te lenen is particulier lenen. Dat betekent over het algemeen dat je leent bij familie, vrienden of (goede) kennissen. Particulier lenen is ook mogelijk via een onbekende, er wordt regelmatig op internet en in de krant geadverteerd door vermogende particulieren. Dus lenen zonder tussenkomst van een commerciële instantie.
Bij particulier lenen hoef je niet allerlei formulieren in te vullen en er wordt ook niet getoetst of je een BKR-registratie hebt. Het is wel verstandig om iets op schrift vast te stellen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.
Het voordeel van particulier lenen is dat het vaak snel geregeld is en vaak tegen een zeer lage rente of zelfs rentevrij. Vaak is het flexibeler, je kan bijvoorbeeld vragen om eerst een kleiner bedrag af te lossen en na een aantal maanden een groter bedrag omdat dat financieel beter past. Je kan dus zelf de voorwaarden opstellen. Als lenen via de bank niet lukt, kan je wel particulier lenen. Het heeft dus grote voordelen. Om de relatie goed te houden bij particulier lenen is het verstandig om je goed aan de afspraken te houden, op die manier krijg je ook geen irritaties of ergernissen.