Lening gevraagd


Bij grote aankopen, kan het handig zijn een lening bij de bank af te sluiten. Een lening van een bank heeft wel nadelen, zo zit u vaak vast aan een hogere rente dan bij onafhankelijke lening verstrekkers.
Wilt u lenen van een onafhankelijke lening verstrekker, dan heeft u veel keuze. Omdat een onafhankelijke lening verstrekker niet gebonden is aan overheidsregels, kunnen zij onderling concurreren in rentepercentages.
Wil je niet afhankelijk zijn van banken of andere lening verstrekkende instanties, of heeft u een negatieve BKR registratie, dan kunt u een oproep plaatsen op een online geldmarktplaats met als onderwerp “lening gevraagd”. Particulieren die geld hebben en dit graag aan iemand willen lenen, zoeken mensen in de rubriek lening gevraagd. Zo wordt vraag en aanbod op elkaar afgestemd. Vrijwel alle marktplaatsen hebben tegenwoordig een rubriek waarin je een oproep met “lening gevraagd” kunt plaatsen. Heeft u een lening gevraagd op een online marktplaats, is het afwachten op reactie van een behulpzaam persoon.