Krediet registratie


Krediet registratie gebeurt bij het BKR, dat staat voor Bureau Krediet Registratie. Het Bureau Krediet Registratie is een instantie gevestigd in Tiel, dat opgericht is in 1965 door verschillende banken en financiële dienstverleners in Nederland. Hierbij spreken we over leningen, creditcards en rood stand op betaalrekeningen. Het Bureau Krediet Registratie is opgericht om de kredietwaardigheid te beoordelen van consumenten die een lening aanvragen. Heb je een negatieve registratie, dan kan dit voor lening verstrekkers een reden zijn om je verzoek af te wijzen.
Ondanks dat het overkomt alsof het Bureau Krediet Registratie voornamelijk voor lening verstrekkers bedoeld is, is het ook zeker bedoeld voor de consument zelf. De consument wordt op deze manier beschermd tegen overkreditering, oftewel teveel lenen.
Echter zijn er lening verstrekkers die ondanks een negatieve BKR registratie, toch leningen afsluiten aan consumenten. Hier zitten echter wel haken en ogen aan, vaak moet de consument een hogere rente terugbetalen, om het risico van de lening verstrekker met een negatieve krediet registratie in te dekken.