Geld lenen prive


Als je door bijvoorbeeld een negatieve BKR registratie of notering op de zwarte lijst geen geld meer kan lenen van een kredietverstrekkende instantie, zijn er nog andere mogelijkheden om toch geld te kunnen lenen. Je kunt namelijk geld lenen van een prive persoon, of bij een prive kredietverstrekker.
Geld lenen van een prive kredietverstrekker kan een uitkomst zijn voor mensen die geen schulden meer hebben, maar wel nog een negatief BKR-registratie hebben. Hier kun je een lening afsluiten, zonder een BKR toetsing. Vaak heeft een prive kredietverstrekker extra voorwaarden, zoals een hogere rente, omdat de kredietverstrekker een groot risico neemt. Laat alle afspraken op papier vastleggen, zodat je een schriftelijk contract hebt.
Vind je geld lenen van een prive kredietverstrekker te riskant, dan kun je geld lenen van een prive persoon, zoals een kennis of een familielid. Geld lenen van een prive persoon heeft enkele voordelen. Meestal betreft het iemand die je kent en vertrouwt en is het dus mogelijk om flexibele afspraken te maken. Denk bij privé geld lenen aan het betalen in termijnen, welk aflosbedrag maar ook kun je bijvoorbeeld afspreken dat je zonder rente leent.